Uw weg naar Sovendus

Onze sollicitatieprocedure

1. Solliciteren

Je kunt je documenten via onze startpagina rechtstreeks naar ons sollicitatiesysteem uploaden. Gebruik de knop "Solliciteer nu" aan het einde van de vacature.

2. Ontvangstbevestiging

Nadat je je documenten hebt geüpload, ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Zo weet je dat wij je sollicitatie ontvangen hebben.

3. Feedback van HR

We doen er alles aan om je een paar dagen later al feedback te geven. Helaas kan het bij een groot aantal sollicitaties soms wat langer duren. Mocht de sollicitatieprocedure aanzienlijk langer duren, dan laten wij het je natuurlijk weten.

4. Selectiegesprekken

Er volgt een eerste selectiegesprek in de vorm van een telefonisch gesprek door het People-team of, afhankelijk van de functie, een rechtstreeks videogesprek met de afdeling voor een eerste wederzijdse kennismaking en uitwisseling. De volgende ronde is een uitgebreider (video)gesprek met de afdeling en een persoon van het People-team om je nog beter te leren kennen en je uitgebreid kennis te laten maken met het takengebied.

5. Kennismaking met het team

Afhankelijk van de functie nodigen we je uit voor een proefdag waarop je meer inzicht krijgt in het werken bij Sovendus en je takengebied. Tijdens dit gesprek - of tijdens een nieuw videogesprek als je verder weg woont - maak je ook kennis met je potentiële teamleden kennen en kun je met hen van gedachten wisselen. Tijdens al onze gesprekken geven we graag antwoord op al je vragen.

6. Onze beslissing

Wij kiezen voor jou en jij kiest voor ons! Je ontvangt van ons het contract voor digitale ondertekening. Wij beginnen dan met het plannen van je onboardingproces en kijken er al naar je uit!

Jouw vragen - onze antwoorden

We zijn zeer geïnteresseerd in jou als persoon. Hoe oud je bent, waar je vandaan komt, welk geslacht je hebt, van wie je houdt en in wie of wat je gelooft – wij staan voor alles open. Als je voldoet aan de eisen in je favoriete vacature, zeer gemotiveerd bent, ideeën aandraagt en je samen met ons wilt ontwikkelen, moeten we zeker eens kennismaken.

We tutoyeren elkaar. En wel allemaal: Medewerkers, managers en de directie. Wees daarom niet verlegen. Wij vinden het prettig als je ons vanaf het eerste moment rechtstreeks met onze voornamen aanspreekt.

Alleen online. Onder elke vacature staat de link naar het sollicitatieformulier. Tenzij je een open sollicitatie stuurt. Stuur dan een e-mail naar karriere@sovendus.com. We kijken naar je uit!

Ten eerste, dat wat niet nodig is: We hebben geen sollicitatiebrief nodig.
Voor ons is het volgende voldoende: Je volledige cv, relevante diploma’s en bewijs van je kwalificaties, inclusief je portfolio indien aanwezig. Wij zijn ook geïnteresseerd in je gewenste salaris en de opzegtermijn van je huidige functie. Vertel ons wat je in het bijzonder aanspreekt aan de functie en waarom jij de juiste persoon bent!

Jazeker! Het enige belangrijke voor ons is dat wij in je documenten kunnen zien in hoeverre deze functies bij je passen en waarom je erin geïnteresseerd bent.

Onmiddellijk na het indienen van je sollicitatie ontvang je een bevestiging dat wij deze hebben ontvangen. Vervolgens doen we er alles aan om je enkele dagen later te antwoorden, inclusief feedback voor telefonische gesprekken en sollicitatiegesprekken. Maar toegegeven: Soms kan het een paar dagen langer duren. Bijvoorbeeld omdat de contactpersonen op vakantie zijn. Neem in dat geval contact met ons op. We staan graag voor je klaar.

Nee. Hoewel de functies in de vacature meestal direct vervuld kunnen worden, zijn wij ons ervan bewust dat je waarschijnlijk niet direct beschikbaar bent. Dus we praten graag met je over de gewenste startdatum. Als je een gewenste datum hebt, passen wij ons aan jou aan!

Wij vergoeden je treinkaartje voor de 2e klas. Wij zullen in het gesprek vertellen hoe u dit precies kunt indienen en laten vergoeden.

Kledingvoorschrift? Wat jij fijn vindt! De meesten van ons dragen gemakkelijke kleding tijdens hun werk. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt.

Zodra je het contract hebt ondertekend, ontvang je een link naar onze personeelsvragenlijst. Op je eerste dag is er een zogenaamde “Newcomer Day” voor alle nieuwkomers bij Sovendus. De dag begint met een introductie door het People-team, een kennismaking met je team, het opzetten van je hardware en een presentatie over de geschiedenis en producten van Sovendus. Zo kun je vanaf de eerste dag direct bij ons aan de slag.

Ja. Wij bieden je veel flexibiliteit met betrekking tot zowel je werktijden als de plaats van het werk. Bij veel functies kun je zelfs overal in Duitsland voor ons werken. Collega’s die in Karlsruhe of omgeving wonen, komen meestal eenmaal per week samen voor een teamdag op kantoor.

Wij zijn Sovendus​

Kom meer te weten over Sovendus als werkgever, wie we zijn, wat ons drijft en waarvoor we staan. Lees over onze geschiedenis, onze waarden en onze locatie.

Vacatures

Bij Sovendus kun je op vele manieren een bijdrage leveren en je individueel ontwikkelen.

Alle teams

Maak kennis met onze teams en hun spirit - we zoeken het juiste karakter.

Bevestiging en certificering

Kununu Open Company

Kununu Top Company 2022 – 2023

Handelsblatt Fair Company 2020 – 2023

Kununu
evaluatie

Trustpilot
evaluatie