Onze ontstaansgeschiedenis

Het begon allemaal met "Genussreich"…

…een webwinkel voor fijne wijnen, waaruit het Sovendus-netwerk is ontstaan.

Om het idee achter het Sovendus-netwerk beter te begrijpen, maken we een kleine reis door de tijd: Het begon allemaal met de oprichting van "Genussreich" in 1998. De webwinkel voor fijne wijnen was een van de absolute pioniers van de online handel. Hoewel de winkel aanvankelijk geen brede klantenkring had, wist deze zich na verloop van tijd te vestigen.

Samenwerkingen met bedrijven als Payback en AOL zorgden ervoor dat "Genussreich" een doorslaggevende voorsprong had. De vraag hoe in de toekomst nieuwe klanten gewonnen konden worden, was echter nog niet beantwoord.

Dit leidde tot het doorslaggevende idee om een netwerk te vormen met andere winkels, zodat zowel de winkels als de online kopers konden profiteren. In de praktijk betekende dit dat klanten na afronding van hun bestelling de voucher van een andere winkel kregen. Hieruit ontstond ook het idee voor de "Gutscheinconnection", een joint venture tussen "Genussreich" en het in Ulm gevestigde bedrijf "Mission-one" - en tegelijkertijd werd de basis gelegd voor ons huidige bedrijfsmodel.

UX-Team arbeitet im Meeting an einem Tisch

De geboorte van Sovendus

Gutscheinconnection wordt Sovendus

Met de komst van Michael Kofluk als tweede directeur in 2011, die de aandelen van "Mission-one" overnam, en de sprong naar niet-Duitstalige landen werd "Gutscheinconnection" uiteindelijk "Sovendus".

Sindsdien zijn we gegroeid wat betreft medewerkers en ideeën, innovaties en concepten. We hebben echter nooit uit het oog verloren wat de online handel bezighoudt - we maakten er immers zelf oorspronkelijk deel van uit. Onze basisprincipes zijn dus ook altijd dezelfde gebleven: Geen risico's voor de winkels en een prestatiegerichte aanpak om de drempels ook voor nieuwe winkels laag te houden. Alleen op deze manier geldt tegenwoordig nog steeds: Elke winkel profiteert van de andere...

Eine Mitarbeiterin zeigt auf einen Bildschirm, um einem anderen etwas zu erklären.

Het managementteam van Sovendus

Nieuwe directie 2022

Sinds 2022 zetten onze beide directeuren Christian Würst en Sebastian Legler zich in om deze missie voort te zetten en het succesverhaal van Sovendus verder te ontwikkelen.

Christian Würst​

Met zijn internationale ervaring en online marketing-expertise houdt Christian Würst zich bezig met marketing, verkoop en key account management. Door zijn vorige professionele functies is hij zeer vertrouwd met zowel het netwerk als de klanten en brengt hij een schat aan kennis mee die de Europese groeiambities van Sovendus ten goede zal komen. Als Chief Commercial Officer van de Onlineprinters-groep was Christian Würst tot voor kort verantwoordelijk voor marketing, verkoop en klantenservice van de e-commerce-aanbieder. Eerder was hij CEO van het affiliate-netwerk affilinet GmbH, Sales Director bij 1&1 (United Internet AG) en was bij Thomas Cook als directeur verantwoordelijk voor marketing, verkoop en e-commerce.

Sebastian Legler

Met Sebastian Legler gaat een expert in digitale bedrijfsmodellen in een internationale omgeving zich bezighouden met Product, IT, Data, Finance en HR. Met Sebastian haalt Sovendus een bewezen expert voor de mogelijkheden van de digitale markt in huis. Als CEO ontwikkelde Sebastian Legler de Flightright Group tot Europa's grootste legal tech platform met aanbod voor rechten van vliegtuigpassagiers, arbeidsrecht en verkeersrecht in twaalf landen. Naast Flightright richtte hij Chevalier, het grootste advocatenkantoor voor werknemersbescherming in Duitsland, en een B2C InsurTech-bedrijf op. Daarvoor werkte Sebastian Legler enkele jaren als managementconsultant bij McKinsey & Company.

Wij zijn er voor u

People-team @ Sovendus

Ben je geïnteresseerd in een carrière bij Sovendus? Wij zijn je eerste aanspreekpunt en kijken ernaar uit je te ontmoeten! Kom bij ons langs met al je vragen, wij helpen je graag. Je kunt onze contactgegevens vinden op onze People-team-pagina.

  karriere@sovendus.com
  +49 (0) 721 / 957 846 - 194