Wij bouwen aan oplossingen waar iedereen bij wint

Interview met Christian Würst, Managing Director en Sebastian Legler, Managing Director van Sovendus GmbH.

Wat vaak een win-win situatie wordt genoemd, wordt door Sovendus GmbH, met hoofdkantoor in Karlsruhe, Duitsland, gerealiseerd door klanten en online winkels samen te brengen. "Wij ondersteunen online bedrijven om concurrerender te zijn en helpen consumenten om geld te besparen", zijn de managing directors Sebastian Legler en Christian Würst het eens. "Ons doel is om het toonaangevende checkout- en digitale marketingplatform in Europa te worden. We vertrouwen op onze producten voor checkout marketing en onsite-optimalisatie om dit te bereiken."

Voor partnerbedrijven opent Sovendus de deur naar nieuwe groepen shoppers. "Het idee om te netwerken met andere winkels, zodat zowel de winkels als de online shoppers daarvan profiteren, stamt uit de tijd van de in 1998 opgerichte online shop Genussreich", legt Christian Würst uit. "De oprichting van Sovendus GmbH door Oliver Stoll dateert van 2008. De internationalisering begon al in 2010 met de ontsluiting van de DACH-regio. We zijn nu vertegenwoordigd in twaalf landen, hebben buitenlandse vestigingen in Zwitserland, Nederland en Zweden en een netwerk van meer dan 1.300 online shops in Europa. Vandaag stelt Sovendus bijna 150 mensen tewerk met een jaarlijkse omzet van 40 miljoen EUR. Als werkgever biedt het bedrijf klassieke voordelen, een flexibel thuiswerkbeleid en een moderne bedrijfscultuur."

Een team dat elkaar aanvult

Sovendus breidt zijn netwerk in Europa voortdurend uit. Begin 2022 kwam een nieuw managementteam aan boord met Christian Würst en Sebastian Legler. Beide managing directors zijn begonnen als managementconsultant en zien Sovendus als een spannend, snelgroeiend bedrijf.

"Ik heb verschillende managing director functies bekleed in sales & marketing, ook internationaal," meldt Christian Würst. "We hebben complementaire karakters, vullen elkaar daardoor goed aan." En Sebastian Legler bevestigt: "We genieten van onze samenwerking in de directie. We wisselen als team nauw uit en staan voor een geweldige missie die bedrijven en consumenten helpt."

Een netwerk met voordelen

De kern van het Sovendus-aanbod is het voucher-netwerk, waarin iedereen van elkaar profiteert. Het bevat interessante aanbiedingen voor online shoppers en stelt Sovendus-partners in staat om relevante transacties te doen door nieuwe klanten, extra verkopen, extra inkomsten en nieuwsbriefadressen aan te trekken. "We hebben een heel spectrum aan aanbiedingen voor online bedrijven", benadrukt Sebastian Legler. "Per jaar worden ongeveer 45 miljoen vouchers uitgegeven. We hebben een nieuwsbriefbestand van ongeveer 3,1 miljoen nieuwsbriefabonnees die zeer actief zijn en uitkijken naar spaaracties. Het product Sovendus Select bijvoorbeeld beloont klanten op de

Een doel voor de toekomst

De sterke ontwikkeling van online winkelen ten tijde van de coronapandemie neemt momenteel enigszins af, weet Christian Würst. "Nu moeten we op zoek naar nieuwe manieren om groei te genereren en online shops aantrekkelijker en klantvriendelijker te maken. De ideeën van Sovendus zijn gewild en bieden toegang tot nieuwe groepen shoppers. Met name het onderwerp conversie is veelbelovend voor de toekomst en dat pakken we aan met ons nieuwe product. Daarnaast is het belangrijk om reeds bestaande verkoopkanalen te verbeteren."

De toegewijde directeuren zien een enorm groeipotentieel in de Europese markt. Sebastian Legler gelooft bijvoorbeeld dat de digitalisering steeds betere mogelijkheden biedt om te werken met de gegevens die in de e-commerce worden verzameld. "We willen deze gegevens gebruiken om nog relevantere, geïndividualiseerde aanbiedingen voor onze gebruikers te creëren. Door bestaande producten verder te ontwikkelen, zullen we ons doel bereiken om toonaangevend te zijn als checkout- en digitale marketingplatform in alle relevante markten in Europa."

Wat is er nog meer nieuw van Sovendus?

11.07.2023

Casestudie: Albelli Photobox Group wint talloze nieuwe klanten met Sovendus Voucher Network

Albelli Photobox is een merkengroep die fotoproducten aanbiedt aan meer dan 5 miljoen consumenten in België, Frankrijk, Duitsland,…

03.05.2023

Sovendus breidt zijn internationale activiteiten uit: Nieuwe markten en mogelijkheden in het buitenland

In november vorig jaar werden twee nieuwe Sovendus-markten gelanceerd: Italië en Denemarken. Sovendus zet dus consequent haar groeistrategie…

02.05.2023

Case Study: HelloFresh behoudt haar leidende marktpositie met behulp van het Sovendus Voucher Network.

1 mln verspreide HelloFresh waardebonnen in de afgelopen twee jaar 1,000 gerealiseerde orders per maand voor HelloFresh 10…

01.05.2023

Omzet verhogen - met een paar maatregelen naar meer omzet

Van bezoekers klanten maken - dat is het langetermijndoel van elke webwinkel. Het is namelijk niet erg effectief…

01.05.2023

Nieuwe Sovendus-website live in 12 landen

In het kader van een grondige herziening van het Sovendus corporate design, verschijnt nu ook de website van…

02.02.2023

Intervista di Webgains a Jim Knopf di Sovendus

Voor onze laatste Publisher Spotlight spreken we met Jim Knopf, Senior Cooperations Manager bij Sovendus, om meer te…

03.11.2022

Webgains Interview met Peter Smith van Sovendus

Als uitgever in het Webgains netwerk, praat onze Managing Director van Sovendus UK Ltd, Peter Smith, over de…

15.07.2022

Sovendus blijft doorgaan met diens internationalisering

Sovendus baut seine Präsenz in UK weiter aus und holt mit Peter Smith als Managing Director UK einen…