Nu met een kwaliteitszegel: Sovendus is erkend als ”Fair Company”

Voor studenten, stagiairs en jonge professionals is het vaak moeilijk te weten of een stage- of baanaanbod van een bedrijf daadwerkelijk een stap omhoog op de carrièreladder en een echte kans is – of gewoon uitbuiting met oneerlijke beloning en behandeling.

Met het oog op transparantie lanceerden 37 bedrijven en de toenmalige hoofdredacteur van een banen- en businessmagazine van de uitgeversgroep Handelsblatt in 2004 het werkgeversinitiatief ”Fair Companies”. Het kent een zegel toe aan bedrijven die voldoen aan de kwaliteitsnormen en -regels van ”Fair Company” op het gebied van stages, werkstudenten, jonge professionals en stagiairs. Inmiddels doen meer dan 200 bedrijven in heel Duitsland mee aan dit initiatief.

Sinds oktober 2019 maakt ook Sovendus deel uit van dit initiatief en is het aangewezen als ”Fair Company”. Onze richtlijnen voor het aannemen van stagiaires en werkstudenten voldoen aan alle criteria die door ”Fair Company” worden vereist:

  1. Wij bieden stageplekken aan studenten voor beroepsoriëntatie aan.
  2. Stagiairs nemen duidelijk omschreven taken op zich en hebben een vaste contactpersoon bij de vak- of de HR-afdeling. De duur van de stage is redelijk en duidelijk beperkt.
  3. Stagecontracten worden niet als stage verlengd, maar gaan over in andere arbeidsverhoudingen.
  4. Hogeschool-afgestudeerden die naar een vaste baan hebben gesolliciteerd, worden niet gepaaid met een stage als instapfunctie.
  5. Bij wederzijdse belangstelling krijgen zij de vaste aanstelling waarnaar ze hebben gesolliciteerd. Stagiaires ontvangen van ons een passende vergoeding.
  6. Wij zorgen voor transparantie over taken, contactpersonen en doelstelling van de stage – en ook over de regels en voorschriften. Wij streven ernaar de Fair Company Code voor iedereen toegankelijk te maken en moedigen stagiairs aan het Fair Company feedbacksysteem te gebruiken en hun ervaringen aan en met ons door te geven. Dit draagt ertoe bij dat de normen en de naleving ervan voortdurend worden gecontroleerd.

Wie zich aangesproken voelt, kan hier meer te weten komen over de actuele vacatures en stagemogelijkheden. We zien uw sollicitatie graag tegemoet.