Nu met een kwaliteitszegel: Sovendus is erkend als “Fair Company”

Voor studenten, stagiairs en jonge professionals is het vaak moeilijk te weten of een stage- of baanaanbod van een bedrijf daadwerkelijk een stap omhoog op de carrièreladder en een echte kans is – of gewoon uitbuiting met oneerlijke beloning en behandeling.

Met het oog op transparantie lanceerden 37 bedrijven en de toenmalige hoofdredacteur van een banen- en businessmagazine van de uitgeversgroep Handelsblatt in 2004 het werkgeversinitiatief “Fair Companies”. Het kent een zegel toe aan bedrijven die voldoen aan de kwaliteitsnormen en -regels van “Fair Company” op het gebied van stages, werkstudenten, jonge professionals en stagiairs. Inmiddels doen meer dan 200 bedrijven in heel Duitsland mee aan dit initiatief.

Sinds oktober 2019 maakt ook Sovendus deel uit van dit initiatief en is het aangewezen als “Fair Company”. Onze richtlijnen voor het aannemen van stagiaires en werkstudenten voldoen aan alle criteria die door “Fair Company” worden vereist:

  1. Wij bieden stageplekken aan studenten voor beroepsoriëntatie aan.
  2. Stagiairs nemen duidelijk omschreven taken op zich en hebben een vaste contactpersoon bij de vak- of de HR-afdeling. De duur van de stage is redelijk en duidelijk beperkt.
  3. Stagecontracten worden niet als stage verlengd, maar gaan over in andere arbeidsverhoudingen.
  4. Hogeschool-afgestudeerden die naar een vaste baan hebben gesolliciteerd, worden niet gepaaid met een stage als instapfunctie.
  5. Bij wederzijdse belangstelling krijgen zij de vaste aanstelling waarnaar ze hebben gesolliciteerd. Stagiaires ontvangen van ons een passende vergoeding.
  6. Wij zorgen voor transparantie over taken, contactpersonen en doelstelling van de stage – en ook over de regels en voorschriften. Wij streven ernaar de Fair Company Code voor iedereen toegankelijk te maken en moedigen stagiairs aan het Fair Company feedbacksysteem te gebruiken en hun ervaringen aan en met ons door te geven. Dit draagt ertoe bij dat de normen en de naleving ervan voortdurend worden gecontroleerd.

Wie zich aangesproken voelt, kan hier meer te weten komen over de actuele vacatures en stagemogelijkheden. We zien uw sollicitatie graag tegemoet.

Vad mer är nytt från Sovendus?

19.01.2024

Case Study: Degusta Box ökar konverteringarna och får nya kunder genom Sovendus kraftfulla nätverk

+18000 Degusta box kuponger distributerade på 2 månder 5% konverterinsgrad för Degusta Box kuponger I 5  länder framgångsrikt…

14.12.2023

Sovendus fortsätter att utöka sin närvaro på viktiga europeiska marknader

Sovendus utökar sin räckvidd till viktiga europeiska marknader som en del av sin dynamiska tillväxtstrategi. Företaget välkomnar nya…

23.11.2023

Case Study: Bears with Benefits får 77% nya kunder genom att använda Sovendus Voucher Network

550 ordrar per månad genererade för Bears with Benefits 77% Nya kunder genererade via Sovendus 500 SEK i…

11.07.2023

Case Study: Albelli Photobox Group ökar Sovendus försäljning med 360%

Albelli Photobox ist ein Markenverbund, der mehr als 5 Millionen Menschen in Belgien, Frankreich, Deutschland, Norwegen, Schweden, den…

03.05.2023

Sovendus expanderar sin internationella verksamhet: Nya marknader och möjligheter utomlands.

I november förra året lanserades ytterligare två marknader för Sovendus, nämligen Italien och Danmark. Sovendus följer därmed konsekvent…

02.05.2023

Case Study: HelloFresh behåller sin marknadsledning med användningen av Sovendus Voucher Network

1 m Antal HelloFresh-rabattkuponger som distribuerats under de senaste två åren 1700 Månadliga beställningar genererade för HelloFresh 11…

01.05.2023

Öka konverteringsgraden - med några få åtgärder till mer försäljning

Att förvandla besökare till kunder - det är det långsiktiga målet för varje nätbutik. För det är inte…

01.05.2023

Sovendus webbplats lanseras på nytt

I samband med en omfattande översyn av Sovendus företagsdesign har företagets webbplats nu också fått en ny skepnad.…