Sovendus blijft doorgaan met diens internationalisering

Sovendus blijft zijn aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uitbreiden haalt met Peter Smith als Managing Director UK een ervaren manager van Ve Global UK Ltd. binnen. Door de opbouw van het team in Londen willen de twee directeuren Christian Würst en Sebastian Legler de groeistrategie van Sovendus voortzetten en de duurzame uitbreiding van de internationale activiteiten verder bevorderen.

De versterking van het team in de Britse financiële metropool is een strategisch belangrijke stap voor Sovendus in diens internationaliseringsstrategie. Met deze maatregel wil het bedrijf de groei in andere Europese landen versnellen en het netwerk op de Britse markt, dat Europees leider op het gebied van e-commerce is, uitbreiden. Naast het hoofdkantoor in Karlsruhe heeft Sovendus kantoren in Zwitserland, Nederland en Zweden en partnerwinkels in Oostenrijk, België, Frankrijk, Spanje, Polen en Italië.

Christian Würst, directeur van Sovendus: ”We gaan de volgende fase van groei in en zijn ervan overtuigd dat Peter Smith en zijn team ons zullen helpen om Sovendus te vestigen als een relevant performancekanaal op de Britse e-commercemarkt.”

Sebastian Legler, directeur an Sovendus, vult aan: ”We zijn verheugd dat Peter Smith heeft besloten om onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk te leiden en we zullen daarmee onze aanwezigheid op een andere, strategisch belangrijke markt vergroten.”

 

Peter Smith als ervaren expert in internationale onsite en online marketing

Met Peter Smith haalt Sovendus een ervaren Sales Director met bewezen kennis van het potentieel van de digitale markt in huis. Smith werkt al meer dan 10 jaar in de digitale marketingomgeving en was de laatste 7 jaar werkzaam bij Ve Global (Londen) als Director of Mid-Market Accounts. Hij heeft uitgebreide expertise in de ontwikkeling van data-gedreven, digitale strategieën, de beschikbaarstelling van programmatische campagnes en in accountmanagement. Samen met Verena Howson zal hij vanuit het kantoor in Londen verantwoordelijk zijn voor de Britse markt. Howson, afkomstig uit Oostenrijk, is eveneens afkomstig van Ve Global en zal Sovendus actief ondersteunen als Key Account Manager. Daarvoor werkte ze vier jaar lang in het accountmanagement voor digitale marketing, waarbij ze een wereldwijde klantenportefeuille en goede relaties met verschillende bureaus en netwerken opbouwde.

Over Sovendus

Sovendus is een toonaangevende aanbieder van checkout- en digitale marketingdiensten in Europa. Sovendus GmbH, met hoofdkantoor in Karlsruhe, werd opgericht in 2008 en heeft momenteel meer dan 130 mensen in dienst. Elke maand biedt Sovendus aantrekkelijke voordelen aan meer dan 5 miljoen online kopers en helpt hen aan een positieve winkelervaring. Met behulp van het gesloten winkelnetwerk profiteren partners van nieuwe klanten, extra omzet, directe inkomsten en hoogwaardige nieuwsbriefadressen.