Alles begon met een glas wijn ...

... en uit de online shop "Genussreich” ontwikkelde zich het Sovendus-netwerk. Oprichter en directeur Oliver Stoll beschrijft het begin en het idee van Sovendus.

Illustration: Geschäftsführer Oliver Stoll mit Weinglas vor dem Computer. Im Hintergrund ein Weinregal und ein Diagramm.
Linien
Kreis

Het verhaal van Sovendus

Van online wijnhandel tot marktleider op het gebied van checkoutmarketing

Om het idee achter het Sovendus-netwerk beter te begrijpen, moeten we terug in de tijd. Het begon allemaal met de oprichting van “Genussreich” in 1998. De online shop voor exclusieve wijnen was een echte pionier in de online handel. Aanvankelijk was het klantenbestand nog klein, maar de shop wist zijn positie in de loop van de tijd te verstevigen. Samenwerkingen met bedrijven Payback en AOL gaven GenussReich een belangrijke impuls om verder te groeien. Maar deze samenwerkingen waren nog geen afdoende antwoord op de vraag, hoe nieuwe klanten te winnen?

En zo ontstond het unieke idee om met andere shops samen te werken. En wel zo, dat zowel de shops als de online consumenten profiteren. Concreet betekende dit, dat de klant na het afsluiten van de bestelling een voucher van een andere shop cadeau kreeg. Hiermee was het idee voor “Gutscheinconnection” geboren, een joint venture tussen “Genussreich“ en het in Ulm gevestigde bedrijf “Mission-one”. Deze joint venture vormde de basis voor ons huidige businessmodel.

Met de toetreding van Michael Kofluk als tweede bedrijfsleider in 2011, die aandelen van “Mission-one” overnam, en de uitbreiding naar niet-Duitstalige landen, werd de “Gutscheinconnection” uiteindelijk Sovendus.

Sindsdien is Sovendus gegroeid. Niet alleen wat betreft het aantal medewerkers, ook ideeën, innovaties en concepten zijn veelzijdiger geworden. Hierbij verloren we nooit uit het oog wat er in de online handel speelt, tenslotte zijn we er vroeger zelf deel van geweest. Daarom zijn onze basisprincipes altijd dezelfde gebleven: geen risico's voor de shops en een prestatiegerichte benadering om de drempels ook voor nieuwe shops laag te houden. En daarom geldt nog steeds: alle shops profiteren van elkaar.

We verheugen ons op de verdere ontwikkeling van ons “verhaal'

Oliver Stoll

Vooruitzichten

The leading e-commerce network

Wie had in 2008 kunnen bedenken dat wij nu 1300 shops in 11 landen helpen om meer omzet te genereren en de klanttevredenheid te verhogen? En dat we zijn uitgegroeid tot een team van 137 medewerkers? Wij weten ook niet precies hoe het e-commercenetwerk van de toekomst er uit zal zien. Maar wij weten wel dat dankzij onze innovatiecapaciteit we blijven vernieuwen om zo de voordelen voor al onze partners - bestaande en toekomstige - te vergroten.

Geschäftsführer blickt lächelnd in die Kamera
Striche

Neem contact met ons op

In een persoonlijk gesprek geven we je graag advies op maat en laten we zien welke voordelen het Sovendus-netwerk jou te bieden heeft.

Icon: Laptop mit kleiner Einkaufstasche und Abzweigungen, Vielfalt der Leistungen Sovendus.

Onze diensten

Word ook deel van ons netwerk, werf gemakkelijk nieuwe klanten en genereer extra omzet. Benieuwd naar meer?

Icon: zwei Personen mit Sprechblase

Werken bij Sovendus

Wil je meer informatie over Sovendus als werkgever? Lees hier meer.